Pri príležitosti konania Levických poľovníckych dní, ktoré sa uskutočnia v Leviciach v dňoch 19. 3. – 24. 3. 2013 v CK Junior v Leviciach je vyhlásený Medzinárodný festival filmov „Levice- Hubertlov 2013“ ako súťažná prehliadka filmov s tematikou poľovníctvo a ochrana prírody.

Festival nadväzuje na tradíciu konania už 17 ročníkov filmových festivalov počas Levických poľovníckych dní. Za toto obdobie sa predstavilo viac ako 306 filmov od slovenských, ale aj zahraničných autorov súťažiacich v jednotlivých kategóriách. Prostredníctvom týchto filmov nám autori objektívom kamery ponúkli rozmanitosť prírody a poľovníctva. Rokmi nám tak vzniká zaujímavá a náučná zbierka filmov, ktoré sú z roka na rok svojim prevedením kvalitnejšie a precíznejšie vypracované.







PREČO MÁ MARIÁN ČÍŽ PRAVDU?


Nezvyknem sa zapojiť do žiadnych internetových diskusií a už vôbec nie vo veciach, ktoré sa  dotýkajú  politiky  alebo  poľovníctva,   a to  z jednoduchého  dôvodu.   Všetko,   čo  som mohol a vedel urobiť, som urobil v čase, keď som mal na chod vecí aký­ taký, ale predsa len reálny vplyv. Na mudrovanie o tom, čo by bolo keby bolo nemám ani čas a ani chuť.
Keď som si však  prečítal predvolebný apel môjho dobrého priateľa a dlhoročného spolupracovníka, Mariána Číža, zamrazilo ma a vážne som spozornel. Ten apel je totiž čistý ako horský potok, len škoda,  že to poľovnícka  pospolitosť   nemá   už   dávno   takto zorganizované.   Pretože  tak,   ako  existuje  tisíc  dôvodov  prečo  má  Marián  pravdu,   tak  isto existuje  tisíc  dôvodov  znovu  a znovu  vysvetľovať, prečo  aj   horský  potok  tečie  vždy  dolu svahom a nikdy nie naopak.
 
Uvediem aspoň dva z tých, ktoré považujem za obzvlášť dôležité:







Drahí poľovnícki priatelia, dobrí ľudia!


Dlho som váhal, či mám týchto pár riadkov napísať, lebo dnes už takmer nikto nevie, ako bude akýkoľvek verejne prezentovaný názor človeka (píšem ho výlučne vo svojom mene), zneužitý všadeprítomnými expertmi , zdeformovaný, či komentárom „významných“ analytikov úplne znehodnotený.
Verím však, že na Slovensku sú stále ešte - zdravým sedliackym rozumom mysliaci dobrí ľudia a verím, že ich vôbec nie je tak málo, ako si myslia tí, ktorí chcú rozhodovať o ich osudoch.









V dňoch 1. – 3. júla 2011 sa konali IV. Majstrovstvá Európy v poľovníckej kombinovanej streľbe v Maďarskej republike v Sarlóspuszta.
Na Majstrovstvách Európy sa zúčastnilo 12 kompletných národných tímov (163 jednotlivcov z 14 krajín, z toho 5 žien, 9 juniorov a 25 veteránov ).
Slovenskú republiku reprezentovalo šesťčlenné družstvo SPZ v zložení:
 Ing. Anton Molnár ( Lesy SR š.p.), Ing. Viliam Kocsis (OkO SPZ Komárno), Igor Solnica (Lesy SR š.p.), Igor Nekoranec (Turčianska RgO SPZ ), Peter Krchňavý (Lesy SR š.p.),  Ing. Róbert Láska  (Lesy SR š.p.).







KDE:    
SÝPKA pri KAŠTIELI
VO SV. ANTONE


KEDY:
16.júla 2011 od 10.00 – 14.00 hod.

VLOŽNÉ:    5,- €

-    môžete ponúknuť na predaj, resp. na výmenu poľovnícke a rybárske oblečenie, klobúky, obuv, gombíky, šperky, palice, vábničky, pozorovaciu a streleckú optiku, odznaky, známky, umelecké predmety, obrazy, nože, pasce a rôzne iné doplnky OKREM ZBRANÍ A STRELIVA.


Bližšie informácie na tel.čísle: 045/ 691 39 32, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.,';document.getElementById('cloak04f3cbe1315ac342b37ca0b25979f1d9').innerHTML += ''+addy_text04f3cbe1315ac342b37ca0b25979f1d9+'<\/a>'; Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..








Na slávnostnom otvorení celoštátnej výstavy „Poľovníctvo a príroda - Bratislava 2011“ - dňa 15. júna  – za prítomnosti prezidenta SR - J.E. Ivana Gašparoviča, uviedol vo svojom prejave prezident C.I.C. p.Bernard Lozé prvýkrát oficiálne Dr. Imricha Šubu ako viceprezidenta Medzinárodnej rady pre poľovníctvo a ochranu zveri C.I.C. pre strednú a východnú Európu. Výkonný riaditeľ ústredia SPZ a SPK bol do tejto významnej funkcie zvolený 15. mája 2011 - na 58. generálnom zhromaždení v ruskom Petrohrade.









V termíne od 15. do 19. júna sa na výstavisku Incheba Expo Bratislava koná výnimočná celoštátna výstava s medzinárodnou účasťou, Poľovníctvo a príroda. Jej načasovanie na jún, mesiac poľovníctva a ochrany prírody, nie je náhodné. Podujatie určené odbornej i širokej verejnosti má za cieľ propagovať aktívnu ochranu prírody a priblížiť čo všetko so sebou poľovníctvo ako životný štýl prináša. „Svätohubertovský princíp“ -  starostlivosť a až potom lov alebo chráň a potom zbieraj plody, ktoré príroda poskytuje sú hlavnými myšlienkami výstavy, a zároveň odkazom, ktorý chce sprostredkovať verejnosti. 
Výstava predstaví najlepšie výsledky chovu posledných šiestich rokov a prinesie aj všetky informácie o tom, ako sa stať dobrým poľovníkom. Záujemcom o poľovníctvo ukáže najmodernejší systém vzdelávania a skúšok. Poľovníci – odborníci vnímajú výstavu ako platformu pre výmenu poznatkov, vzhliadnutie najvýznamnejších trofejí a účasť na odborných sprievodných podujatiach. Počas výstavy sa na ploche viac ako 15 000 m² predstaví takmer 200 vystavovateľov zahàňajúcich komerčné subjekty, popredné inštitúcie zaoberajúce sa poľovníctvom, ako aj expozície predstavujúce krásu poľovníctva prostredníctvom trofejí, diorám a preparátov zvierat. Okrem Slovenska majú zastúpenie aj Bulharsko, Česká republika, Estónsko, Chorvátsko, Juhoafrická republika, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovinsko a Srbsko.












Slávnostné otvorenie 15. júna 2011 o 10.00 hod. Hala B.0

Otvorené denne: 15. júna - 19. júna 2011 od 9.00 do 19.00 hod.

Vstupné: 6.- € os/deň
Zľavnené vstupné: skupiny nad 10 osôb 5.- € os/deň
Študenti, žiaci nad 15 rokov a dôchodcovia 4.- € os/deň
Deti do 15 rokov a držitelia preukazu ZŤP zdarma
Parkovanie: osobný automobil 5.- € na deň, autobus 10.- € na deň

PROGRAM SPRIEVODNÝCH PODUJATÍ CVPP 2011:






Slovenský poľovnícky zväz
a Slovenská poľovnícka komora usporiadajú v dňoch 15. – 19. júna 2011 celoštátnu výstavu s medzinárodnou účasťou Poľovníctvo a príroda 2011. Výstava sa uskutoční v priestoroch výstaviska Incheba Expo v Bratislave, v mesiaci jún, ktorý je mesiacom poľovníctva a ochrany prírody.

V rámci spolupráce Slovenského poľovníckeho zväzu s výstaviskom Incheba Expo v Bratislave, Vám ponúkame možnosť navštíviť celoštátnu výstavu s medzinárodnou účasťou Poľovníctvo a príroda 2011 v Bratislave, v dňoch 15. - 19. júna 2011 za znížené vstupné ceny. Po vytlačení a vyplnení kupónu, môžu školy, poľovníci,  lesníci a rybári navštíviť túto výstavu za  lacnejších podmienok. Pre skupiny návštevníkov nad 10 osôb po predložení vyplneného kupónu platí zľavnené vstupné 5.- € na osobu. Toto zvýhodnenie platí pre Slovenských, Českých, Maďarských a Rumunských záujemcov. Ďalšie informácie nájdete v kupóne, prípadne kontaktujete kanceláriu SPZ alebo SPK.

- K u p ó n -  pre školy, lesnícke, poľovnícke a rybárske organizácie, ktoré majú záujem navštíviť celoštátnu výstavu s medzinárodnou účasťou Poľovníctvo a príroda 2011 v Bratislave  skupinovou formou (10 a viac osôb). (formát Word 97-2003  .doc)


  - K u p ó n -  pre školy, lesnícke, poľovnícke a rybárske organizácie, ktoré majú záujem navštíviť celoštátnu výstavu s medzinárodnou účasťou Poľovníctvo a príroda 2011 v Bratislave  skupinovou formou (10 a viac osôb). (formát .pdf)




Pri príležitosti celoštátnej poľovníckej výstavy “Poľovníctvo a príroda 2011 “, ktorá sa uskutoční v Bratislave v Incheba Expo Centre v dňoch 15. – 19. 6. 2011 je vyhlásený Medzinárodný festival filmov ako súťažná prehliadka filmov s tematikou poľovníctvo a ochrana prírody.








Na jar kroky nielen slovenských poľovníkov smerujú do Levíc. Tento rok sa už po 16. krát budú konať Levické poľovnícke dni. Ich súčasťou je :




"Filmový festival: Medzinárodný filmový festival „Hubertlov - Levice 2011“ s tématikou prírody a poľovníctva v kategóriách – „Dokumentárny a náučno-metodický film“, „Príroda a zver“ a „Domáce video – filmové začiatky“. Súťažné snímky je potrebné doručiť do 20. marca 2011 do kancelárie SPZ,  Štefánikova 10., Bratislava. Verejná projekcia bude 5., 6. a 7. apríla v kinosále KD Družba v čase uvedenom na plagátoch MsKS Levice. Vyhlásenie víťazov sa uskutoční dňa 8. apríla 2011 počas Galavečera Levických poľovníckych dní.

Partneri

Kto je online?

Práve tu je 189 návštevníkov a žiadni členovia on-line